Gå til hovedindhold
Høring

Forslag til lokalplan FRE.T.05.03.01, Solcelleanlæg ved Ribberholt og kommuneplantillæg nr. 15.104

Offentlighedsperiode fra og med den 25. september til og med den 20. november 2024

Frederikshavn Kommunes Byråd har på møde den 18. september 2024 vedtaget at fremlægge ovennævnte planforslag til offentlig høring.

Planforslagene omfatter et areal på 29 ha, beliggende umiddelbart nordøst for Ravnshøj.

Lokalplanforslaget og kommuneplantillægget med tilhørende miljøkonsekvensrapport har tidligere været fremlagt i offentlig høring i perioden fra den 22. februar til den 18. april 2024. Det har efterfølgende vist sig, at der har foreligget inhabilitet ved en del af den forudgående politiske behandling af sagen ved godkendelse af planforslagene, før den offentlige høring og Frederikshavn Byråd har derfor på byrådsmødet den 26. juni 2024 truffet beslutning om at de tidligere politiske beslutninger i sagen på byrådsmødet den 1. november 2023 (beslutning om godkendelse af planforslag, forud for offentlig høring) og den 29. maj 2024 (beslutning om endelig vedtagelse af planforslagene og meddelelse af § 25-tilladelse) er ugyldige som følge af inhabilitet og at sagen sendes tilbage til administrationen med henblik på fornyet behandling. Som følge af det ovenstående er der sket en genbehandling af sagen og byrådet har den 18. september 2024 truffet beslutning om godkendelse af planforslagene med henblik på gennemførelse af den fornyede 8 ugers høring.

Hvad skal planforslagene skabe mulighed for?

Planforslagene er udarbejdet for at skabe mulighed for at der kan etableres et større terrænplaceret solcelleanlæg inden for lokalplanområdet. I tilknytning til anlægget kan der etableres teknikbygninger, transformere og andre tilhørende installationer som er nødvendige for anlæggets drift. Herudover skal lokalplanen sikre at solcelleanlægget afskærmes med beplantning.

Som en del af planprocessen har sagen været fremlagt i foroffentlighedsfase i perioden fra den 23. juni til den 3. august 2022. Til grund for planforslagene ligger bl.a. de synspunkter Plan- og Miljøudvalget modtog i foroffentlighedsfasen.

Se planforslagene her

Link til forslag til lokalplan nr. FRE.T.05.03.01

Link til forslag til kommuneplantillæg nr. 15.104

Link til miljørapport/miljøkonsekvensrapport for solcelleanlæg ved Starbakke og Ribberholt

Link til Appendiks I til miljørapport - Visualiseringer

Link til Appendiks II til miljørapport - Naturforhold i og omkring plan- og projektområderne

Link til Appendiks III til miljørapport - Udpegningsgrundlag for nærtliggende Natura2000 områder

Link til udkast til tilladelse til etablering af solcelleanlæg (§25-tilladelse)

Planforslagene og de øvrige dokumenter kan desuden ses digitalt i Borgerservicecentrene i Frederikshavn, Sæby og Skagen samt på bibliotekerne i Frederikshavn Kommune.

Offentlighedsperiode

Planforslagene er fremlagt til offentlig debat i perioden fra den 25. september til og med den 20. november 2024.

Miljøvurdering

Frederikshavn Kommune har truffet afgørelse om at anlæggene ikke er mindre anlæg, og derfor er omfattet af miljøvurderingspligten, hvorfor der skal udarbejdes en miljøvurdering af planforslagene. Ansøgerne har anmodet om, at projekterne ligeledes skal undergå en miljøkonsekvensvurdering, hvorfor der skal udarbejdes miljøkonsekvensvurdering af projekterne.

Miljøkonsekvensrapporten behandler de potentielle væsentlige miljøpåvirkninger ved både planlægningen og de konkrete projekter – Solceller ved Ribberholt og Solceller ved Starbakke. Miljøvurderingen er udarbejdet i henhold til bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter. Da de to solcelleområder er beliggende tæt på hinanden og dermed i vidt omfang vil påvirke det samme nærområde, er der udarbejdet en samlet miljøkonsekvensrapport for de to planområder, der vurderer planforslagenes og projekternes miljøpåvirkning.

Hvilke muligheder har du?

Hvis du har ideer og kommentarer planforslagene eller mener, at forslagene bør ændres, skal disse indsendes via dette link for lokalplanforslaget:

https://frederikshavn.viewer.dkplan.niras.dk/plan/7#/lokalplanid/825 

og dette link for kommuneplantillægget:

https://frederikshavn.viewer.dkplan.niras.dk/plan/1#/18109 

Hvis du er fritaget fra digitalpost, kan dit bidrag sendes skriftligt til Frederikshavn Kommune, Center for Teknik og Miljø, Rådhus Allé 100, 9900 Frederikshavn.

Ideer og kommentarer skal være kommunen i hænde senest den 20. november 2024. Vær opmærksom på, at hvis du sender dine bemærkninger med Postnord, som almindeligt brev, kan det være op til fem dage undervejs.

Ved henvendelse bedes du oplyse sagsnr.: GEO-2021-01780

Midlertidige retsvirkninger

Indtil lokalplanforslaget er vedtaget, må de ejendomme, der er omfattet af forslaget, ikke bebygges eller i øvrigt udnyttes på en måde, der skaber risiko for en foregribelse af den endelige plans indhold.

Klagevejledning

Planloven

Find kommunens planer digitalt på PlanPortalen

Link til PlanPortalen

Kontakt

Center for Teknik og Miljø

Lars Enevoldsen

Frederikshavn Kommunes PlanPortal