Kontakt
Sekretariatet for Grøn Pulje
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn
Har du en god idé til et projekt, der gavner og skaber positiv udvikling i dit lokalområde? Grøn Pulje støtter lokale, grønne tiltag i hele kommunen
Grøn Pulje giver dig mulighed for at søge penge til lokale og grønne udviklingsprojekter i hele kommunen.
Puljen er finansieret af udviklere bag større vedvarende energianlæg (VE-anlæg), som f.eks. vindmølle- og solcelleparker. Når projekterne vurderes, bliver der blandt andet lagt vægt på, hvor tæt du bor på anlægget. Ansøgninger skal være på minimum 50.000 kr.
Der er pt ingen puljer at søge. Næste ansøgningsmulighed vil blive offentliggjort her på siden.
Du kan læse mere om, hvem der kan søge og til hvilke formål herunder.
Bekendtgørelse af lov om fremme af vedvarende energi - også kaldet VE-loven - forpligter opstillere af større VE-anlæg til at bidrage økonomisk til Grøn Pulje. Midlerne skal bruges til at finansiere projekter, der gavner lokalsamfund og naboer til anlæggene – og kommunen som helhed.
Midlerne i Grøn Pulje udloddes for hvert enkelt VE-anlæg i umiddelbar forlængelse af, at kommunen har modtaget indbetaling fra opstilleren.
Hvis alle midler i puljen ikke bliver fordelt i første ansøgningsrunde, bliver der gennemført en eller flere ansøgningsrunder.
Hvem kan søge puljen?
Det betyder, at foreninger, selvejende institutioner, virksomheder, private borgere m.fl. med tilknyttet NemKonto kan ansøge. Søger du som enkeltperson eller privat virksomhed, skal projektet have et almennyttigt formål.
Opfylder du afstandskriteriet på seks gange møllehøjden eller 200 meter fra et solcelleanlæg eller et vandkraftværk, kan du også søge, selv om du bor uden for Frederikshavn Kommune.
Udgangspunktet er, at midlerne primært skal komme nærområdet omkring anlæggene til gavn. Derfor har projekter indenfor en radius på 5 km fra VE-anlægget forrang i forhold til projektansøgninger med længere afstand.
Grøn Pulje kan anvendes til projekter til gavn for lokalsamfund og naboer til nye VE-anlæg og til gavn for hele kommunen. Puljen skal således understøtte både attraktive lokalsamfund og kommunen som helhed, herunder arbejdet med at nedbringe kommunens CO2 aftryk.
Grøn Pulje kan støtte:
Der kan også søges midler til professionel rådgivning og til for-projekter med henblik på at videreudvikle og kvalificere projektidéer, der lever op til puljens kriterier.
Midlerne kan sammenlægges med andre midler, herunder kommunale midler og andre puljer samt fondsmidler og sponsorater mv.
Beløbsgrænsen for ansøgninger er minimum 50.000 kr.
Samtidig skal projekterne have bred almen interesse for at få støtte fra puljen.
Kriterier for udvælgelse af projekter:
Overordnede krav:
Der er nogle ting, du skal have klar, inden du starter på ansøgningsskemaet – skemaet gemmer ikke, så du skal færdiggøre ansøgningen på én gang.
Kig eventuelt ansøgningsskemaet igennem, inden du går i gang. Brug hjælpeteksterne under hvert punkt.
Du skal bl.a. vedhæfte følgende:
Derudover skal du vide følgende:
Se mere uddybende under Lovgivning og administrationsgrundlag.
Brug det digitale ansøgningsskema og budgetskemaet, når du skal søge midler fra Grøn Pulje.
Herefter vil kommunen gennemgår din ansøgning. Hvis ansøgningen ikke opfylder kravene, bliver du kontaktet.
Når ansøgningsfristen er udløbet, bliver de indsendte ansøgninger fremlagt for Verdensmålsudvalget. Udvalget vurderer projekterne og indstiller til Økonomiudvalget, der endeligt træffer beslutning om, hvilke projekter der får tilskud fra puljen.
Du vil modtage et bevillingsbrev i din digitale postkasse. Udbetalingen af tilskud kan først ske, når alle tilladelser er udstedt. Derfor er det vigtigt, at du melder tilbage, når alle tilladelser er indhentet. Det bevilgede beløb udbetales herefter til din NemKonto.
I bevillingsbrevet kan du læse mere om, hvordan udbetalingen foregår.
Her på hjemmesiden vil du herefter kunne se, hvilke projekter der er tildelt tilskud inkl. korte projektbeskrivelser og tilskudsbeløbenes størrelser.
Alle projekter, der får tilskud, skal være gennemført og færdigmeldt senest 5 år efter bevillingsdatoen. Du færdigmelder projektet ved hjælp af det digitale færdigmeldingsskema.
Du skal indsende en kort redegørelse for gennemførelse af projektet samt dokumentation for afholdte udgifter med regnskab vedlagt fakturaer.
Opstillere af større vedvarende energianlæg skal senest 14 hverdage efter første producerede kilowatttime indbetale midler til grøn pulje, jf. VE-lovens § 14. Den beløbsmæssige størrelse af indbetalingen afhænger af anlæggets type og anlæggets installerede effekt i megawatt (MW).