Gå til hovedindhold

Anlægspuljen på kultur- og fritidsområdet

Har I brug for hjælp til modernisering af eksisterende faciliteter, energibesparende foranstaltninger eller sammenflytning?

Indhold

    Anlægspuljens formål er at yde støtte til faciliteter, der anvendes til aktiviteter på kultur- og fritidsområdet i Frederikshavn Kommune. Der skal være en egenfinansiering til det projekt, I søger om støtte til. Det kan eksempelvis være i form af ekstern støtte fra fx sponsorer, fonde o.l. eller frivilligt arbejde (opgjort i timer).

    Hvem kan søge puljen?

    Selvejende institutioner med en driftsaftale, kulturelle institutioner, kulturelle foreninger, godkendte- og selvorganiserede foreninger under Folkeoplysningsloven kan søge anlægspuljen.

    Puljen kan søges til

    • Energibesparende foranstaltninger, der har til formål at nedbringe driftsudgifterne.
    • Modernisering, herunder udskiftning/fornyelse i eksisterende faciliteter.
    • Sammenflytningsprojekter og forprojekter, der er realistiske i deres gennemførsel, kan støttes. Det forudsætter en underskrevet hensigtserklæring fra parterne, som ønsker at flytte sammen.
    • Vedligeholdelse af eksisterende lokaler og anlæg, der ikke støttes gennem tilskudsordninger på Kultur- og Fritidsområdet.

    Særligt for selvorganiserede og nystartede folkeoplysende foreninger (maksimalt et år fra godkendelse ved ansøgning) kan søge om støtte til aktivitetsrelateret materiel. Tilskud op til 5.000 kr. kan støttes 100 procent. Ansøgninger derudover støttes med en andel på maksimalt 50 procent. Der kan søges løbende med behandling ved første mulige udvalgsmøde.

    Puljen støtter ikke

    • Projekter, der allerede er afviklet eller er igangsat. Det vil sige projekter, hvor der er indgået forpligtende aftaler, eller hvor arbejdet rent fysisk er påbegyndt.
    • Aktivitetsrelateret materiel.
    • Det samme projekt, som tidligere har fået tilsagn eller afslag, medmindre man kan bringe væsentligt nyt til ansøgningen.
    • Projekter, hvor der kan opstå kommunal deponering, eller hvor der er væsentlig forøgelse af kommunale tilskud.

    Ansøgningsfrist

    Der er ansøgningsfrist til anlægspuljen 1. november. Ansøgningerne behandles som udgangspunkt af Kultur- og Fritidsudvalget i februar året efter.

    Akutansøgninger kan indsendes løbende. Ved akut menes opgaver, der ikke kan udsættes og ikke dækkes af forsikringer.

    Inden du søger anlægspuljen, skal du udarbejde et budget. Du kan evt. bruge denne budgetskabelon:

    Ansøgningsskema til anlægspuljen

    Vær opmærksom på, at ansøgningerne screenes for at sikre, at det ansøgte står i rimeligt forhold til øvrige faciliteter og aktiviteter.

    Som ansøger er I selv ansvarlige for indhentning af de nødvendige myndighedstilladelser, fx byggetilladelse og miljøgodkendelse.

    Tilsagn om støtte er derfor ikke ensbetydende med, at de relevante tilladelser kan gives. Det er jeres ansvar om ansøger at få de nødvendige godkendelser/tilladelser til at gennemføre projektet.

    Tilsagn

    Tilsagn om støtte fra anlægspuljen er gældende fra den dag, I som ansøgere modtager besked om tilsagn indtil udgangen af indeværende kalenderår - 31. december.

    Herefter påhviler det jer som ansøgere at overholde tidsfristerne for realisering af projektet samt at sikre, at projektet gennemføres som beskrevet i jeres projektbeskrivelse ved ansøgning.

    Udbetaling

    • 75 procent af det bevilgede beløb udbetales ved projektstart jf. tilsagn fra Kultur- og Fritidsudvalget
    • 25 procent af det bevilgede beløb udbetales ved projekts afslutning

    De sidste 25 procent udbetales først, når I som ansøger til anlægspuljen har fremsendt dokumentation for gennemførslen og de afholdte udgifter, der knytter sig til det godkendte projekt.

    Dokumentationen skal sendes til Fritid@frederikshavn.dk, inden bevillingsperioden udløber. Hvis ikke fristen overholdes, vil støtten bortfalde.

    Uforudsete hændelser

    Kontakt Fritid og Folkeoplysning på Fritid@Frederikshavn.dk, hvis der sker uforudsete hændelser, som forsinker projektet. Fritid og Folkeoplysning har mulighed for at dispensere mellem to kalenderår og overføre støtte mellem årene.

    Ændring af projekt

    Afdelingen Fritid og Folkeoplysning i Frederikshavn Kommunes er bemyndiget til at behandle projektændringer, hvis ændringerne ligger inden for samme økonomi og formål, som oprindeligt blev godkendt af Kultur- og Fritidsudvalget.

    Ubrugte anlægsmidler

    Ubrugte anlægsmidler skal tilbagebetales til Frederikshavn Kommune.

    Kontakt

    Én indgang

    Idéer og ansøgninger om kulturtilbud, idræts- og fritidsaktiviteter eller projekter i landdistrikterne

    Telefon: 98 45 90 47

    E-mail: tilskud@frederikshavn.dk