Frederikshavn Kommunes centre og stabsfunktioner
Frederikshavn Kommune består af 11 administrative centre med tilhørende institutioner samt 4 stabsfunktioner/afdelinger under kommunaldirektøren
Center for Dagtilbud og Børnesundhed
Center for Dagtilbud har ansvar for drift og udvikling af vuggestue, børnehaver og dagpleje i kommunen. Center for Dagtilbud har de kommunale dagtilbud opdelt i tre dagtilbudsdistrikter: Nord, Syd og Midt-Vest. Desuden har centret driftsaftale med tre selvejende institutioner og en puljeinstitution.
Centeret står desuden for pladsanvisning, bevilling af fripladser og udbetaling af tilskud til pladser i private institutioner og private pasningsordninger.
Center for Ejendomme, Park og Vej
Centret er blandt andet ansvarligt for rengøring, drift og teknisk service af kommunale bygninger. Centret administrerer også grundsalg; kommunale havne, vejarealer og rekreative områder. Centret passer blandt andet 1000 km veje, 694 hektar skov- og naturarealer og 80 km kyststrækning.
Center for Familie
Center for Familie tager sig af indsatsen, der er målrettet børn og familier med særlige behov. Centret varetager også den forebyggende og behandlende indsats for børn og deres familier (fx tandpleje og sundhedspleje) samt tilbud til børn og unge med vidtgående fysiske og psykiske handicaps.
Center for Handicap og Psykiatri
Center for Handicap og Psykiatri driver en række tilbud til voksne med fysisk eller psykisk handicap og misbrugsbehandling af voksne. Centret består af to afdelinger, handicapafdelingen og socialpsykiatri og misbrugsbehandling.
Center for Kultur og Borgerservice
Center for Kultur og Borgerservice er borgernes primære indgang til kommunen. Centeret varetager borgerservicefunktioner, og forvalter en række kulturinstitutioner såsom kommunens fem biblioteker, Kulturhus Kappelborg, Musikskolen Frederikshavn, Filmmaskinen og Frederikshavn Svømmehal, foruden det øvrige kultur- og fritidsområde.
Centeret har ligeledes ansvaret for kommunens telefonomstilling, kontrolenhed, kørselskontor, receptionen på Frederikshavn Rådhus, Frederikshavn Stadsarkiv samt kontrolenhed.
Center for Skole, Klub og Ungdomsskole
Center for Skole, Klub og Ungdomsskole står for undervisning af elever fra 0. – 10. klassetrin, ungdomsskole, SFO (Skolefritidsordninger) samt drift af fritids- og klubtilbud.
Skoleområdet arbejder efter folkeskoleloven og er organiseret med ti selvstændige folkeskoler, som varetager undervisningsopgaver indenfor almen- og specialområdet for elever fra 0.-9. kl. På en række skoler, er også tilknyttet SFO I og/eller SFO II. Se skoler og SFO'er i kommunen.
Ungdomsskolen er en samlet organisation, herunder 10. kl. centeret. Ungdomsskolen arbejder efter 2 lovgivninger - Lov om ungdomsskoler samt Folkeskoleloven (Lov om 10. klasse):
Ungdomsskolen er en fritidsskole for unge i alderen 12 til 18 år. Ungdomsskolens aktiviteter har til formål at styrke og uddybe unges kundskaber, give dem forståelse for og dygtiggøre dem til samfundslivet og bidrage til at give deres tilværelse forøget indhold, samt udvikle deres interesser for og evne til aktiv medvirken i et demokratisk samfund.
10. Klassecenteret har som formål at udvikle eleverne fagligt, personligt og socialt.
Fritids- og aftenklubber har dag- og aftenklubpladser for børn og unge mellem 10 og 18 år. I Frederikshavn kommune findes 2 kommunale og 1 selvejende fritids- og aftenklub.
Center for Social- og Sundhedsområdet
Center for Social- og Sundhedsområdet varetager myndighedsfunktionen for Hjælpemiddelenheden, Visitationsenheden, Socialenheden samt Kontrakt- og Tilsynsenheden. Centret varetager også forebyggende hjemmebesøg og rådgiver og vejleder borgere med inkontinens.
Center for Sundhed og Pleje
Center for Sundhed og Pleje tager sig blandt andet af hjemmepleje i borgernes eget hjem, pleje af borgere på de kommunale plejecentre, sygepleje og madservice.
Organisationsdiagram for Center for Sundhed og Pleje
- Centerchef (sekretariat)
- Team Hverdagsrehabilitering
- Aktivitet
- Nord
- Øst
- Vest
- Træning
- Skagen
- Frederikshavn
- Kastaniegården genoptræning
- Sæby
- Sundhed
- Skagen
- Frederikshavn
- Sæby
- Plejecentre
- Ankermedet
- Drachmannsvænget
- Lindevej-Ålbæk
- Strandgården
- Kastaniegården Pleje-/Rehabiliteringscenter
- Abildparken
- Søparken
- Bangsbo
- Rosengården
- Sæby
- Dybvad
- Østervrå
- Hjemme-/Sygepleje
- Skagen
- Strandby
- Frederikshavn Midtby
- Bangsbo
- Sæby
- Dybvad
- Østervrå
Center for Teknik og Miljø
Center for Teknik og Miljø tager sig af myndighedsopgaver som lokalplaner, byggetilladelser, opkrævning af ejendomsskatter og tilsyn med landbrug, virksomheder og arealfredninger. Den kommunale p-kontrol hører også under Teknik og Miljø.
Jobcenter Frederikshavn
Jobcenter Frederikshavn servicerer borgere og virksomheder med afsæt beskæftigelseslovgivningen. Jobcenter Frederikshavn består af en administrativ stabsfunktion og 6 afdelinger:
- Ydelsen
- Den Kommunale Ungeindsats (KUI)
- Job og Fastholdelse (sygedagpenge)
- Job og Vejledning (forsikrede ledige og virksomhedsservice)
- Job og Udvikling (kontanthjælp og mestringstilbud)
- Projekt og Integration
Center for IT og Digitalisering
Centret fastlægger den IT-mæssige udvikling i kommunen og vedligeholder størstedelen af Kommunens IT-systemer og IT-udstyr. Centret arbejder desuden med robotteknologi og øget digitalisering af administrative arbejdsgange.
Stabsfunktioner/afdelinger
under kommunaldirektøren
Budget og Analyse
Økonomiplanlægning, controlling, forsikringer, økonomisk tilsyn med almene boligorganisationer, havne, aktieselskaber (hvor kommunen indgår), udbud og administration af indkøbsaftaler
Direktionssekretariatet
Betjening af byråd, politiske udvalg, borgmester og direktion. Udarbejdelse af dagsordner og referater til politisk udvalg, råd og nævn.
Kommunens strategiske udvikling ud fra kommunens 4 vækstspor - Det maritime, Fødevarer, Det grønne - energi og recycling samt Turisme og oplevelser - og verdensmålene. Herudover kommunens strategiske kommunikation.
HR og Personale
Organisations- og ledelsesudvikling, personalejura, HR-indsatser, strategiske arbejdsmiljøindsatser, løn, vejledning i forhold til kommunens MED-system.
Økonomi
Budgetopfølgning, regnskabsaflæggelse, økonomistyring, betaling og håndtering af indbetaling herunder kommunens debitorer.