Gå til hovedindhold

Lettere behandling for børn og unge

Tilbuddet henvender sig til børn og unge i alderen 6-17 år. Målet er at støtte børn og unge i at opnå bedre mental trivsel og sikre, at de og deres forældre kan få hurtig hjælp.

Indhold

    I Frederikshavn kommune tilbyder vi et lettilgængeligt behandlingstilbud for børn og unge i alderen 6-17 år. Målet er at støtte børn og unge i at opnå bedre mental trivsel og sikre, at de og deres forældre kan få hurtig hjælp.

    Vi er aktuelt i gang med uddannelse og vil løbende kunne udbyde manuelbaseret behandling indenfor følgende udfordringer: 

    • Uro
    • Bekymringer og tristhed
    • Selvskadende adfærd
    • Negative tanker om krop og mad
    • Tvangstanker og tvangsbehandlinger

    Tilbuddet baserer sig på manualbaserede og dokumenterede behandlingsformer ud fra en helhedsorienteret tilgang, hvor der også tages hensyn til barnets eller den unges samlede livssituation. Når det er relevant, vil konteksten (familie, skole mv.) inddrages for at sikre en sammenhængende og effektiv behandling, og oftest vil det forventes at forældre er deltagende i et forløb. 

    Målgruppe 

    Målgruppen er børn og unge fra børnehaveklassen til 17 år med psykisk mistrivsel i let til moderat grad. Det kan være børn og unge, der oplever tristhed, bekymringer, stress, koncentrationsbesvær eller andre former for psykisk mistrivsel, der påvirker deres daglige liv og trivsel.

    Børn og unge kan opleve psykisk mistrivsel som en helt naturlig og afgrænset reaktion på begivenheder i deres liv, og disse reaktioner vil oftest være forbigående og vil aftage, når livsomstændighederne igen normaliseres. I disse situationer er man ikke i målgruppen for et behandlingstilbud, men har brug for støtte og omsorg fra familie, venner og netværk. 

    I andre tilfælde kan den psykiske lidelse hos børn og unge være i så svær grad, at man heller ikke er i målgruppen, men i stedet skal henvises til børne- og ungdomspsykiatri. 

     

    Læs mere om tilbuddet

    Hvis du mener, at barnet eller den unge er i målgruppen for behandlingstilbuddet, kan du henvende dig via telefon. 

    Telefon
    Tirsdag og torsdag kl.13.00 - 14.00 kan du tale med en medarbejder til en forsamtale på telefon:  +45 23 29 04 81.

    Forsamtale
    I samtalen undersøges det, om barnet/den unge er i målgruppen for behandlingstilbuddet. Hvis det er det rette tilbud, inviteres I til en screeningssamtale for at finde ud af, hvilket behandlingstilbud der er relevant for jer, hvorefter der tilbydes behandling. 

    Øvrige indsatser
    Hvis barnet/den unge ikke er i målgruppen for tilbuddet, guides I videre til en anden relevant indsats.

    Hvis dit barn eller den unge ikke er i målgruppen for vores lettilgængelige behandlingstilbud, er der flere andre muligheder for at få den nødvendige støtte og hjælp:

    Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR)
    Pædagogisk psykologisk rådgivning, også kaldet PPR, tilbyder rådgivning og vejledning til børn og unge i skole- og dagtilbud. Læs mere om PPR her 

    Øvrige kommunale tilbud
    I kommunen har vi flere forskellige individuelle- og gruppeindsatser til børn og unge. Du kan læse mere om blandt andet anonyme samtaleforløb til unge og forældre i SammenUNG, sorggrupper, rusmiddelbehandling og gruppeforløb. 
    Læs hele oversigten over indsatser for børn og unge

    • Egen læge: Din egen læge kan være en god start, hvis du er i tvivl om, hvilken hjælp der er nødvendig. Lægen kan henvise til relevante specialister eller behandlingstilbud.
    • Center for familie: Er du bekymret for et barn eller en ungs trivsel, skal du kontakte Center for Familie.
    • Børne og ungdomspsykiatrien: Hvis der er behov for mere specialiseret hjælp, kan Børne- og Ungdomspsykiatrien tilbyde udredning og behandling af psykiske lidelser hos børn og unge.