Kontakt
Bo Storm
Naturvejleder
Det Grønne Råd er et forum for udvikling og ideudveksling mellem grønne organisationer, kommunen, landbruget og andre, som er engagerede i naturen og miljøet omkring os
Rådet har fire ordinære møder årligt.
Det Grønne Råd er et rådgivende forum for byrådet vedrørende administration og planlægning inden for natur, miljø og friluftsliv.
Rådet rådgiver også Plan- og Miljøudvalget. Kontakten mellem rådet og byrådet er central, for at flest mulige interesser bliver taget i betragtning, når der skal træffes beslutninger.
Du er velkommen til at kontakte Det Grønne Råd, hvis du har en idé eller vil sætte fokus på et emne, som handler om det grønne område.
Rådet er rådgivende overfor byrådet samt Plan- og Miljøudvalget, og derfor fungerer rådet som et direkte talerør til politikerne.
Formand Gitte Killerich
Udpeget af: Frederikshavn Byråd
Referent/sekretær Bo Storm
Udpeget af: Center for Teknik og Miljø, samt Naturvejlederforeningen
Medlem Allan Olsen
Udpeget af: Frederikshavn Ungdoms Fællesråd FUF
Medlem Hanne Larsen
Udpeget af: Knivholt Bilaug
Medlem Betty Steglich-Petersen
Udpeget af: Friluftsrådet
Medlem Per Lindegård
Udpeget af: Danmarks Jægerforbund
Medlem Kathrine Rosenkrantz Balslev
Udpeget af: Havkajakklubben
Medlem Helene Overby
Udpeget af: Naturstyrelsen Vendsyssel
Medlem Kaj Pedersen
Udpeget af: Dansk Land og Strandjagt
Medlem Kurt Rasmussen
Udpeget af: Dansk Ornitologiske Forening
Medlem Peter E. Nielsen
Udpeget af: Frederikshavn Byråd
Medlem Jan Bering
Udpeget af: Landbo Nord
Medlem Flemming Thorning-Lund
Udpeget af: Dansk Naturfredningsforening (DN)
Medlem Kim Larsen
Udpeget af: Danmarks Sportsfiskerforbund
Medlem Anne Grethe Kramme
Udpeget af: Turisthus Nord
Medlem Stine Pagel
Udpeget af: Læsø Kommune
Medlem Tommy Thomsen
Sæby motions cykel club (smcc)
Medlem Catrina Bjerregaard Kristensen
Udpeget af: Frederikshavn Kommune
Det Grønne Råd i Frederikshavn Kommune er et forum for udvikling og idèudveksling mellem grønne organisationer, kommunen, landbruget og andre interessenter. Rådet skal præsentere et dækkende udsnit af lokale borgere og aktører inden for natur og miljø.
Visionen er at samle grønne organisationer, som skal diskutere og udvikle natur- og miljøinteresser i Frederikshavn Kommune.
I forbindelse med Strukturreformen blev Nordjyllands Amts ”Det Grønne Råd” nedlagt. Derfor opfordrede forskellige interesseorganisationer kommunen til at oprette et tilsvarende råd i Frederikshavn Kommune.
Det Grønne Råd er et rådgivende forum for Byrådet i forhold, der gælder kommunens administration og planlægning inden for natur, miljø og friluftsliv.
Det Grønne Råd er også et rådgivende forum for Plan- og Miljøudvalget.
Rådet består af en repræsentant fra hver af de følgende organisationer:
Plan- & Miljøudvalget kan beslutte at optage andre foreninger i Det Grønne Råd, når organisationerne beskæftiger sig med et eller flere af de emner, der traditionelt hører under teknik- og miljøområdet.
Det Grønne Råd ønsker at fremstå som et velorganiseret og rådgivende udvalg med mulighed for at blive inddraget i spørgsmål, der vedrører byrådets administration inden for beskyttelse og benyttelse af natur og miljø.
Det Grønne Råd skal være med til at sikre et samspil mellem borgernes, erhvervslivets og kommunens interesser under arbejdet for en bæredygtig udvikling i Frederikshavn Kommune.
Mødetidspunktet bør respektere frivilligheden i rådsarbejdet. Møderne indkaldes af sekretariatet med mindst 1 uges varsel.
Møderne skal følge en dagsorden med minimum følgende punkter:
Punkter til dagsordenen sendes til sekretariatet senest 2 uger før mødet. Formanden er ansvarlig for forberedelsen, indkaldelse og ledelse af mødet. Formanden foranlediger, at der senest en uge inden et ordinært mødes afholdelse, udsendes en dagsorden til medlemmerne og øvrige deltagere. Dagsordener og referater udsendes så vidt muligt elektronisk.
Sekretæren sørger for, at sager, der skal behandles for rådet, forelægges for udvalget sammen med sagens akter samt en indstilling om sagens afgørelse.
Sekretariatet udsender referat fra møderne senest 1 uge efter mødets afholdelse.
Medlemmerne kan forlange at få egne udtalelser på møderne ført til referat.
Referaterne er offentligt tilgængelige på kommunens hjemmeside og udsendes til Det Grønne Råds medlemmer og til medlemmerne af Plan- og Miljøudvalget.
Kommissoriet revideres efter behov, efter godkendelse af Plan- og Miljøudvalget.