Kontakt
Kontakt Borgerservice
Borgerservice kan hjælpe med svar på spørgsmål om fx pas, kørekort, flytning, sundhedskort og pension
Ulveangreb er sjældne, fordi ulve ikke opfatter mennesker som byttedyr. Ulves byttedyr er primært råvildt og kronvildt
Ulve er rovdyr, og de kan potentielt set gøre stor skade på både dyr og mennesker. Risikoen for et ulveangreb på mennesker i Danmark dog meget lille. Men derfor bør man stadig tage sig i agt for en ulv, hvis man skulle møde den i naturen.
De fleste ulve sky over for mennesker, og i langt de fleste tilfælde vil en ulv stikke af, hvis den får færten af et menneske i naturen.
Det kan skabe utryghed, at der er meldinger om ulv i nærhed af mennesker og husdyr, og Frederikshavn Kommune har drøftet observationerne med Miljøstyrelsen. Herfra lyder anbefalingen, at man indberetter ulveobservationer på Ulveatlas.dk
Selv i områder med tætte ulvebestande og høj befolkningstæthed, for eksempel i Tyskland, er det temmelig ualmindeligt at se en ulv. Hvis du møder en ulv og giver dig til kende med høj snak eller bevægelse, stikker ulven næsten altid af - oftest i en gevaldig fart. Nogle ulve, især unge individer, kan dog optræde nysgerrigt. Selv i disse tilfælde er det vigtigt, at du giver dig til kende og optræder bestemt.
Hvis ulven mod forventning stadig ikke trækker sig, og du oplever situationen som ubehagelig, skal du huske på følgende:
Nationalt Center for Miljø og Energi vurderer, at den overordnede risiko for et ulveangreb på mennesker i dagens Danmark er ekstremt lille. Ovenstående anbefalinger til menneskelig adfærd i mødet med ulve i naturen kan også bruges i ubehagelige møder med løse hunde.