Kontakt
Søren Nielsen
Skadedyrsansvarlig
Træffetid
Mandag til torsdag fra kl. 07.30 - 15.00
Fredag kl. 07.30 - 12.00
Vi foretrækker, at du anmelder rotter digitalt.
Du pligt til at anmelde, hvis du ser en rotte eller observerer tegn på rotter. Anmeld online her på siden eller ring til rottebekæmperen. Det er gratis for dig at få hjælp
Du vil blive kontaktet af vores rottebekæmper, når vi har modtaget din anmeldelse. Sammen aftaler I, hvornår rottebekæmperen kan komme ud til dig. Under besøget vil rottebekæmperen vurdere, hvor rotterne kan komme fra, og hvad der skal til for at fange dem. Som regel kan rotterne fanges ved hjælp af en fælde.
Du kan anmelde rotter hele ugen. Rottebekæmperen kommer samme dag eller dagen efter, hvis der er rotter i beboelse.
Hvis du anmelder rotter udendørs, eksempelvis i skure eller garager, kommer rottebekæmperen senest fem hverdage efter anmeldelsen, med mindre andet aftales.
Hvis du opdager rotter indendørs i beboelse eller på en fødevarevirksomhed - uden for vores åbningstid - skal du stadig anmelde det til os.
Frederikshavn Kommune har en vagtordning i weekender og helligdage, hvor anmeldelser om rotter i beboelse og fødevarevirksomheder besvares samme dag, hvis anmeldelsen er lavet før kl. 10.00 og senest næste dag, hvis anmeldelsen er lavet efter kl. 10.00.
Hvis du anmelder om rotter udendørs, eksempelvis i skure eller garager, kommer rottebekæmperen senest fem hverdage efter anmeldelsen, med mindre andet aftales.
Du skal være opmærksom på, at du selv skal betale alle de udgifter, der er forbundet med bekæmpelse af rotter, som er udført af en privat autoriseret skadedyrsbekæmper.
Måske har du ikke set en levende rotte, men har en mistanke om, at der er rotter på din ejendom.
Tegn på rotter kan være:
Følg de gode råd, så du mindsker risikoen for at rotterne slår sig ned:
Husk, at rotten er altædende og derfor også spiser æg, kyllinger og andre dyreunger, så pas på dine dyr.
Når du ser en rotte eller tegn på rotter, har du pligt til at anmelde det. Det fremgår af Rottebekendtgørelsen § 3.
Som grundejer har du har selv ansvar for at sikre din ejendom mod rotter, jf. Lov om miljøbeskyttelse:
§17. Kommunalbestyrelsen har ansvaret for gennemførelsen af en effektiv rottebekæmpelse.
Stk. 2. Ejere af fast ejendom har pligt til at foretage sådanne foranstaltninger med hensyn til sikring af deres ejendomme og disses renholdelse, at rotternes levemuligheder på ejendommen begrænses mest muligt.
Kommunen har pligt til at forebygge og bekæmpe rotter. Det fremgår af Bekendtgørelse om forebyggelse og bekæmpelse af rotter § 6.
Hvordan kommunen forebygger og bekæmper rotter, kan du se om i den særlige handlingsplan for rottebekæmpelse.
Fra den 1. januar 2024 opkræver vi et gebyr for rottebekæmpelse baseret på ejendommens areal. I Frederikshavn Kommune er gebyret 0,48 kr. pr. bebygget m2.
Alle grundejere betaler afgiften, uanset om tilbuddet bruges eller ej. Dette gælder også, hvis du anvender en privat rottebekæmper. Du kan altså ikke fritages for afgiften.
Frederikshavn Kommune betaler rottebekæmpelsen. Du skal selv betale for eventuelle reparationer af din kloak.