Gå til hovedindhold

Bilag 2 - Medarbejderrepræsentanternes vilkår

Medarbejderrepræsentanten skal i alle forhold sikres gode arbejdsvilkår, så det bliver muligt at udfylde den forventede
rolle

Indhold

    Arbejdet skal vurderes på samme vilkår som alt andet arbejde og have en høj grad af anerkendelse.

    Medarbejderrepræsentanten skal have ordentlige arbejdsforhold – herunder tilbydes et såvel psykisk som fysisk arbejdsmiljø, der sikrer at tillidshvervet kan udføres så optimalt som muligt.

    Medarbejderrepræsentanten skal tilbydes fysiske rammer, der bl.a. giver mulighed for:

    • At opbevare relevante materiale i eget aflåst skab
    • At kunne føre uforstyrrede samtaler
    • At have fri adgang til telefon
    • At have adgang til IT samt IT-systemer, der er godkendt til opbevaring af personfølsomme data.

    For de medarbejderrepræsentanter, der varetager opgaver i HovedMED, afsættes der en ramme, der kompenserer den enkelte arbejdsplads for den arbejdstid, som medarbejderrepræsentanten bruger.

    I institutioner/afdelinger, hvor arbejdet som medarbejderrepræsentant kan give væsentlige udfordringer, idet medarbejderrepræsentanten er meget fraværende på grund af MED-arbejde, bør der ske en ressourcemæssig afvejning heraf.

    Varetagelsen af hvervet som medarbejderrepræsentant må ikke indebære indtægtstab. Ledelsen skal medvirke til at sikre, at medarbejderrepræsentanterne på grund af hvervet ikke stilles lønmæssigt ringere.

    Funktionen som medarbejderrepræsentant kan indgå i lønfastsættelsen. Endvidere kan de kvalifikationer, som medarbejderrepræsentanten opnår igennem sit erhverv, indgå på lige fod med de arbejdsmæssige kvalifikationer.

    Medarbejderrepræsentantens personlige udvikling tilrettelægges under hensyn til opgavens karakter og omfang. Dette skal indgå i uddannelsesplanlægningen og prioriteres i lighed med den øvrige faglige og personlige uddannelse. Vurdering og prioritering skal ske på arbejdspladsniveau.

    Frederikshavn Kommune tilbyder opkvalificering i faget efter endt karriere som medarbejderrepræsentant. Der skal gives mulighed for at indhente den faglige kompetence, der tabes i perioden, hvor medarbejderen varetager disse opgaver. Uddannelse foregår i perioden efter ophør som medarbejderrepræsentant i MED-arbejdet. Det betyder at medarbejderrepræsentanten i relevant omfang og i en aftalt periode privilegeres med hensyn til faglig opkvalificering eller anden uddannelse, der sigter mod dennes forventede fremtidige rolle i organisationen.

    Kompensering for brugt arbejdstid for HovedMED-medlemmer

    HovedMEDs medlemmernes arbejdspladser kompenseres på følgende måde:

    • 18.600 kr. til dækning af mødeaktiviteter mv. i et kalenderår
    • 9.600 kr. til yderligere dækning af funktion som næstformand.

    Ovenstående gælder ikke for fuldtidsfrikøbte (fælles)tillidsrepræsentanter og fuldtidsfrikøbte AMR’ere.

    Afregningen sker årligt.