
På Sæbygård Skoleafdeling, som omhandler undervisning af elever i udskolingen, er blevet ekstra stille idet eleverne stadig er hjemsendte og håndværkerne har skruet sidste plade fast og forladt skolens område.
- Til glæde for både vores elever og lærer vil de møde ind til nye og indbydende klasselokaler, som har givet et gevaldigt løft af det fysiske læringsmiljø. Tidligere har det været en udfordring at få luftet tilstrækkeligt ud i klasserne, hvilket har påvirket indeklimaet negativt. Derfor er vi meget glade for, at der i totalrenoveringen er installeret mekanisk ventilation, da luftkvaliteten i klasserne har stor betydning for elevernes koncentration gennem skoledagen. Nu hvor renoveringen er færdiggjort ser vi endnu mere frem til at modtage vores elever igen, siger Chris Holm Kramme, afdelingsleder på Sæbygård Skoleafdeling.
I sammen ombæring har der været en besparelse på skolens driftsudgifter, som har givet penge til at udskifte nogle af klassernes møbler og optimere IT-udstyr.
Totalrenovering i tre etaper
De totalrenoverede klasselokaler til udskolingen på Sæbygård Skoleafdeling står færdige efter tre renoveringsetaper, som gjorde det muligt at fortsætte undervisningen på skolen på trods af larm og støv grundet håndværkernes arbejde.
Når samfundet igen åbner, vil elever og lærer kunne indtage klasselokalerne, som fremstår spritnye på alle parametre – Det er et indbydende læringsmiljø med mekanisk ventilation, nye akustiklofter, nye gulve og vægge, nye vinduesfacader og ny belysning. I alt er ca. 1.500 m2 skoleareal renoveret fra top til tå.
- Renoveringen på Sæbygård Skoleafdeling har været et spændende projekt for Ejendomscenteret og i samarbejde med lokale håndværkere – Ud fra politikernes beslutning om at sætte fokus på skolernes vedligeholdelse i vedtagelsen af budget 2020, så har det været muligt at tænke mere helhedsorienteret i forbindelse med renoveringen. Foruden at vi kunnet udføre et arbejde, som levede op til behovet om totalrenovering, så har vi fortsat haft fokus på klima og energioptimering, siger Bo Niebuhr, afdelingsleder i Ejendomscenteret, Frederikshavn Kommune.
Skolerenovering realiserer FN’s verdensmål
I Frederikshavn Kommune er der stort fokus på bæredygtighed, energioptimering og klima. Kommunen blev i 2007 Danmarks første klimakommune, hvor den som organisation har forpligtet sig til årligt at reducere sin CO2-udledning med minimum 3% frem til 2025. I 2019 fik de grønne ambitioner endnu et rygstød, da kommunen etablerede det nye Bæredygtighedsudvalg, som blandt andet arbejder med for at sætte FN’s verdensmål på den lokale dagsorden.
Her spiller de kommunale bygninger en stor rolle i indfrielsen og hver gang Ejendomscenteret sætter en byggeopgave i gang undersøges mulighederne for energioptimering.
I foråret 2020 blev der, i samarbejde med rådgivningsvirksomheden Transition, fortaget en screening af indeklimaet, hvor resultatet i klasselokalerne på Sæbygård Skoleafdeling viste et stor behov for etableringen af bedre indeklima.
Med totalrenoveringen af klasselokalerne er rammerne, som sikre et sundt indeklima, nu etableret. Dette giver både grønnere bygninger og fremmer samtidig elevernes indlæring og sundhed. Frederikshavn Kommune er langt på indeklimaområdet, men fastholder fokusset i de kommende år.
Sæbygård Skoleafdeling (opført 1973)
- Klasselokalerne er ikke tidligere blevet renoveret
- De nye ventilationskanaler placeres bag akustiklofter, så ventilationen er skjult
- Belysning er udskiftet og indbygget i loftet, hvilket er optimalt ift. støv
- Gulvbelægningen er udskiftet til rengøringsvenligt linoleum
- Sæbygård Skoleafdeling blev vurderet som dårlig i indeklimascreeningen
- I 2019 indviede skolen et spritnyt og moderne madkundskabslokale.