Find en medarbejder til praktik eller løntilskud

Luk alle
Åben alle

Som virksomhed kan du få en ledig i virksomhedspraktik. Det giver dig mulighed for at se, hvad den ledige kan og dermed vurdere, om du vil ansætte i et fast job.

For den ledige kan virksomhedspraktik være et springbræt til at få fodfæste på arbejdsmarkedet.

Virksomhedspraktikken afdækker og optræner personens faglige, sociale og/eller sproglige kompetencer, så du præcist ved, hvad vedkommende på længere sigt kan tilbyde virksomheden.

Under praktikken modtager den ledige en ydelse, svarende til de dagpenge, kontanthjælp eller anden ydelse, som den ledige ellers ville være berettiget til.

Ledige kan kombinere praktik med "små-job"

"Små-job" er et helt normalt ordinært job, hvor du betaler løn for det antal timer, der går til at løse de opgaver medarbejderen løser lønsomt, det kan fx være vareopfyldning eller lageroprydning. Du kan supplere op med en praktik, hvor du har mulighed for, at oplære samme medarbejder i at løse flere opgaver. 

Kombinationen af små-jobs og praktik laves altid i samarbejde med Virksomhedsservice. Kontakt os på 98 45 96 00.  

Sådan gør du

  • Du kan selv lave en aftale med en jobsøgende om at komme i virksomhedspraktik.
  • Inden virksomhedspraktikken kan starte skal vi godkende aftalen. 
  • Den ledige må ikke starte i praktikken før aftalen er godkendt. 
  • Inden praktikken er færdig bør praktikanten få en tilbagemelding på mulighederne for ordinær ansættelse, lærerplads eller lignende. 

Vi hjælper gerne

Hvis du har brug for hjælp til at etablere en virksomhedspraktik, er du velkommen til at kontakte Virksomhedsservice på 98 45 96 00. 

Ansæt en ny medarbejder med løntilskud for en periode. Derved har du mulighed for at oplære nye medarbejdere eller afprøve samarbejdet før ansættelse.

Job med løntilskud handler om opkvalificering til ordinært arbejde. Her er der tale om borgere på kontanthjælp, integrationsydelse eller dagpenge, der inden for en given periode vil kunne varetage et job på ordinære vilkår.

Du kan også ansætte en førtidspensionist i job med løntilskud. Her yder jobcentret støtte og vejledning og følger løbende op på ansættelsen. 

Som virksomhed får du mulighed for at få et indgående kendskab til en ny medarbejder - både fagligt og socialt. For den jobsøgende giver ordningen mulighed for at genopfriske faglige kvalifikationer, anvende nye kompetencer eller vænne sig til det at være på en arbejdsplads.

Sådan gør du

  • Du kan selv lave en aftale med en jobsøgende/førtidspensionist, som ønsker at komme i job med løntilskud.

  • Aftalen skal godkendes af jobcenteret.

  • Den nye medarbejder kan først starte, når aftalen er blevet godkendt.

Vi hjælper gerne

Hvis du har brug for hjælp til at etablere et job med løntilskud, er du velkommen til at kontakte Virksomhedsservice på 98 45 96 00.

Hvor mange kan en virksomhed have i job med løntilskud?

Ansatte med løntilskud må ikke erstatte almindeligt ansatte medarbejdere. Der skal være et rimeligt forhold mellem antallet af fastansatte og personer ansat i løntilskud eller virksomhedspraktik.

Der må være 1 person i virksomhedspraktik eller løntilskud for hver 5 ordinært ansatte i virksomheder med mellem 0-50 ansatte. Herefter 1 person i virksomhedspraktik eller løntilskud for hver 10 ordinært ansatte.

Kontakt

Virksomhedsservice
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

Tlf. (+45) 98 45 96 00

Abonnér på ændringer på denne side

Tak for din tilmelding.

Du vil nu modtage en email med et link til at bekræfte din tilmelding. Herefter abonnerer du på denne side og vil modtage en e-mail hvis der sker ændringer i indholdet.

* E-mailen du indtastede, abonnerer allerede på denne side.

* Der skete en fejl og du blev ikke oprettet. Prøv igen senere.