Kost, rygning, alkohol og motion

Individuel kost- og diætistvejledning er til dig, som har:

• et BMI over 30
  • et taljemål over 88 cm (kvinder) over 102 cm (mænd)
  • en hjerte-kar-sygdom
  • forhøjet kolesterol
  • forhøjet blodtryk
  • forhøjet blodsukkerværdi eller diabetes type 2

Vægttabskursus
På sundhedscentrene kan du få hjælp til vægttab og en sundere livsstil. Kurset henvender sig til dig, som har et BMI over 30, og som er klar til at gøre en aktiv indsats for at tabe dig. Kursister skal være over 18 år.

Kostvejledning til småtspisende og underernærede:
Sundhedscentrene har tre kostfaglige konsulenter, som kan komme hjem og vejlede dig og dine pårørende. Du kan også henvende dig til ét af de tre sundhedscentre og få en individuel kostvejledning.

Ryger du og vil du have hjælp til at stoppe? Vi tilbyder kurser, kuliltemåling og lungefunktions måling. Du kan vælge et individuelt forløb, der består af samtaler med en uddannet rygestopinstruktør, eller du kan deltage i et holdforløb.

Uanset hvilken løsning, du foretrækker, skal du henvende dig på dit sundhedscenter for at starte.

Oplever du at dine alkoholvaner påvirker dig, dine nærmeste eller din hverdag negativt, så kan du - og dine nærmeste - få uforpligtende alkoholsamtaler.

Kontakt dit lokale sundhedscenter for at bestille en tid - kontaktoplysningerne finder du i bunden af siden.

Hvis du har fået konstateret en hjerte-karsygdom, KOL, diabetes 2 eller kræft, har du mulighed for at deltage i et motions-forløb på et af sundhedscentrene. Forløbet består af undervisning i, hvordan du lever med en kronisk sygdom og træning på et af kommunens træningscentre.

Læs mere om vores forløb, hvis du har en kronisk sygdom

Kontaktinformationer til sundhedscentrene