Krav om mundbind ophæves - dog ikke helt i den offentlige trafik

Billede af mundbind

Det er et krav at benytte mundbind i den offentlige trafik i busser, toge og færger på alle tidspunkter af døgnet. Kravet gælder også for flextrafik, flexture, og når du opholder dig på bus- og togstationer.

Hvem kan få gratis mundbind?

Regeringen har besluttet, at mundbind skal være gratis for borgere, hvor det er en væsentlig økonomisk byrde selv at skulle købe mundbind. Det gælder eksempelvis borgere på kontanthjælp, integrationsydelse og de mest udsatte.

Ud fra en konkret individuel vurdering i forhold til kriterierne vil du kunne få udleveret 5-10 gratis mundbind ad gangen. Antallet af udleverede mundbind kan i særlige tilfælde øges.

Hvor kan du få udleveret gratis mundbind?

Borgerservice

Frederikshavn Rådhus, Rådhus Allé 100 i Frederikshavn
Skagen Rådhus, Sct. Laurentii Vej 87 i Skagen
Sæby Bibliotek, Rådhuspladsen 1 i Sæby

Jobcentre

Jobbutikken på Skagen Rådhus, Sct. Laurentii Vej 87
Jobbutikken på Frederikshavn Rådhus, Rådhus Allé 100 i Frederikshavn
Den Kommunale Ungeindsats og Integrationsafdelingen, Håndbækvej 32A i Frederikshavn

Misbrug og socialt udsatte

Substitutionsbehandlingen, Søster Annas Vej 4 i Frederikhavn
Psykiatrisk Støttecenter, Kalkværksvej 7 i Frederikshavn

Åbningstider

Den 29. oktober blev det obligatorisk at bære mundbind på alle ungdomsuddannelser og videregående uddannelser. Som udgangspunkt skal studerende selv købe mundbind.

Kommunen kan hjælpe økonomisk trængte

Hvis du som studerende ikke selv har økonomi til at indkøbe mundbind, kan du henvende dig hos Borgerservice, som kan udlevere mundbind til brug på uddannelsesstedet.