Tag på buscruise i Skagen

19-06-2017

Skagen har fået en ny busrute, der skal gøre det lettere for både borgere og turister at komme rundt.
Skal sommerudflugten gå til Skagen i år? Mange tager ofte turen til ’Toppen af Danmark’ i bil, og mange oplever også, at det kan være rigtig svært, at komme rundt i Skagen for slet ikke at tænke på at få en p-plads. 

I år bliver det meget lettere, for Skagen by har fået sin egen bybuslinje. Som forsøg kører bussen med en særlig sommerruteplan, der giver turisterne mulighed for at komme rundt til de mange seværdigheder. 

Kultur- og Fritidsudvalget har besluttet, at Skagen skal have sin egen bybus. Som forsøg kører den nye buslinje 1 frem til køreplansskifte i august 2018, med to forskellige køreplaner og med forskel på størrelsen af busserne. 

Sommer- og helårsrute
I sommerferien, fra 22. juni – 05. august, kører en stor bus med en udvidet rute via Grenen, Ankermedet, Bankerne, Gl. Skagen og Den Tilsandede Kirke i timedrift kl. 09 – 19 alle ugens dage. Ruten, der er tilrettelagt i samråd med Turisthus Nord og Cruise Skagen, giver byens mange turister muligheden for at komme rundt til og se de mange seværdigheder.

Uden for sommerferien kører en mindre bus i Skagen med en rute, der holder sig inden for de områder, hvor der er mange fastboende, f.eks. Ankermedet og Bankerne. 

Formålet med bussen uden for sommerferien er at tilbyde et alternativ til alle de folk i Skagen by, der har behov for transport enten til eller fra toget, forretninger, lægehuse mm.

Bussen er et godt alternativ, hvis du ønsker at undgå trafik- og parkeringsvanskelighederne i højsæsonen. Busruten er også udviklet for at hjælpe de mange cruise-gæster med at få så meget som muligt ud af deres ofte korte besøg i Skagen.

Tog og bus
Et godt udgangspunkt kunne være, at parkere bilen i Frederikshavn og stige på Nordjyske Jernbaners togforbindelse til Skagen, hvorefter du skifter til Linje 1. Hvordan kommer du så med Linje 1, og hvordan finder du ud af, hvor den kører hen? Der er flere muligheder. 

Rejseplanen.dk
Rejseplanen.dk kan du søge på ture fra adresse til adresse, og det er også ret enkelt at finde det nærmeste stoppested, afgangs- og ankomsttider, priser, samt kort over ruten. Du kan også finde Rejseplanen som gratis app til iPhone, iPad, Android og Windows phone.

Køb af billetter
Vil du købe en sms-billet, skal sende en sms til STARTZONE og ANTAL ZONER til 1271 og besvare sms’en fra NT med JA inden 3 minutter. Så kommer billetten direkte på din telefon. Du kan læse mere om sms-billet og beregne dit antal zoner på nordyllandstrafikselskab.dk

Du kan også købe billet i bussen, minimum to zoner, eller benytte dit Rejsekort samt andre gyldige billettyper. I bussen kan der kun købes kontantbilletter og kun med dansk valuta. 

Skagenbilletten - en heldagsbillet
Skagenbilletten er en dagsbillet, der skal gøre turen nemmere for turister – nationale som internationale. Billetten giver dig mulighed for at rejse rundt med buslinje 1 i Skagen hele dagen. Du kan frit stå af og på bussen ved de steder, du gerne vil opleve. 

Skagenbilletten køber du kontant i bussen eller hos turistinformationen i Skagen – prisen er 50 kr.

Mere information
Har du spørgsmål til busruten, billetkøb eller lignende kan du kontakte Frederikshavn Kommunes Kørselskontor på tlf. 98 45 88 88, Skagen Turistbureau på tlf. 98 44 13 77 eller NT Kundecenter på tlf. 98 11 11 11. Se den fulde køreplan på nordjyllandstrafikselskab.dk