Energibyen

Energibyen 
Energibyen er et kommunalt erhvervsudviklingsprojekt, som handler om at omlægge energiforsyningen i Frederikshavn Kommune til 100 % vedvarende energi på el-, varme- og transportområdet.
Energibyens opgave er at være initiativtager, facilitere og koordinere projekter, som medvirker til at skabe grøn vækst og nye lokale jobs i energisektoren. 
 
Læs mere om hvorfor på Energibyens hjemmeside
 

Energibyen arbejder med udvikling af kommunens vækstspor ’Energi’, hvor der er et stort potentiale for at skabe arbejdspladser i en række forskellige brancher. I tæt samarbejde med erhvervsvirksomheder, forsknings- og uddannelsesinstitutioner, opfindere og borgere, står Energibyen i spidsen for at skabe et ’demonstratorium’ for test og afprøvning af bæredygtige klima- og energiteknologier i skala 1:1 i Frederikshavn Kommune.

Energibyen blev etableret af et enigt byråd i 2007, hvor formålet var at omstille et geografisk afgrænset område til vedvarende energi i 2015.

Sidenhen er visionen blevet udvidet til at omfatte hele Frederikshavn Kommune, som inden udgangen af 2030 skal forsynes med vedvarende energi.
 
Realiseringen af denne vision kræver involvering af mange interessenter, herunder også boligejere, fordi energirenovering af private boliger har et stort samlet potentiale for at reducere energiforbruget.
 
Frederikshavn Forsyning A/S tilbyder gratis energirådgivning til kommunens boligejere ved Bo Bechfeldt, som kan kontaktes på:

Mobil: 51 63 29 30
Mail: bobf@forsyningen.dk

Kontakt

Energibyen Frederikshavn
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn
Mob. 40 32 45 91